Zullen we samen lezen?

Samen lezen....en meer!

Houden de kinderen ook zo van spelletjes?

De droomvlucht van konijntje Pim.

Pien en Jelle in de dierentuin

De verjaardag van Pien en Jelle.

Nol de Mol geniet van de zomer.

Koning Suikerbaard.

Kleuren domino Zaza Zebra

Op een speelse manier kleuren leren, door samen de juiste verfpotten aan elkaar te leggen.

Zullen we samen lezen?

Download

Ken je Lichaam

Hoe leer je op een speelse manier je lichaamsdelen?

Met dit spel kunnen kinderen de juiste namen bij het juiste lichaamsdeel van Pien en Jelle plaatsen. TIP: Je kunt de kaartjes in een bakje doen en de kinderen er een voor een een kaartje uit laten pakken en op de plaat laten leggen.

Zullen we samen lezen?

Download

Leren tellen met Sis de Slang

Bij deze activiteit kun je op verschillende manieren gebruik maken van de cijfers en de dierenplaatjes. Door de dierenplaatjes vaker te printen kun je bijvoorbeeld kleine optel oefeningen doen.

Zullen we samen lezen?

Download

Koning suikerbaard spel

Koning Suikerbaard eet het liefst de hele dag koek en snoep.

Maar wat is gezond en wat niet? Download de afbeeldingen en kijk samen met de kinderen wat wel en niet gezond is. TIP: Je kunt hierbij als aanvulling gebruik maken van spullen uit een keuken of speelgoedwinkeltje.

De platen bieden ook de mogelijkheid tot het maken van een Memory / Lottospel.

Zullen we samen lezen?

Download

Dierentuin domino

Leuke activiteit voor het leren matchen van plaatjes.

Zullen we samen lezen?

Download

Memory / Lottospel

Wie zijn plaat als eerste vol heeft is de winnaar.

De platen die je kunt downloaden voor de memory, zijn ook te gebruiken als Lotto. Print de plaat dan ook dubbel uit, waardoor de pictogrammen gematcht kunnen worden op de plaat. Wie zijn plaat als eerste vol heeft is de winnaar.

Voor het spelen van het Lotto/Memory spel print je de platen 2x uit. Bij 1 deel van de platen knip je de plaatjes los en leg ze zoals bij een gewone memory met het plaatje naar beneden op tafel. Om de beurt worden er door iedere speler een kaartje omgedraaid vind de speler een kaartje wat bij zijn grote plaat past mag hij deze op zijn plaat leggen. Wie het eerste zijn kaart vol heeft heeft gewonnen. Het is natuurlijk wel goed opletten want misschien draait een van je medespelers wel een kaartje om die bij jou plaat past, onthoud dan goed waar het plaatje ligt zodat je hem kunt pakken als jij aan de beurt bent. TIP: Speel het Memory/Lottospel met de woordjes in plaats van de plaatjes te gebruiken. Door de woordjes samen met de kinderen te lezen, leren ze de woordjes bij de plaatjes kennen.

Zullen we samen lezen?

Download

Wat neem je mee als je gaat logeren?

Help mol te leren wat hij mee moet nemen als hij gaat logeren.

Door de platen van het huisje en mol met zijn koffertje kun je de kinderen de afbeeldingen bij de juiste plaat laten leggen.

TIP: Het is natuurlijk ook leuk om een klein speelgoed koffertje en huisje te gebruiken.

Zullen we samen lezen?

Download

Waar droom jij weleens over?

Heb je samen met de kinderen het gedichtje gelezen van de konijntjes Pim en Pom in dromenland? Print dat daarna deze kleurplaat uit en laat de kinderen zelf in de wolkjes tekenen waar zij weleens over dromen.

Zullen we samen lezen?

Download

Aankleedkonijntjes

Een leuke activiteit bij het gedichtje kleding, aankleedkonijntjes om zelf in te kleuren.

TIP: Verstevig de konijntjes zodat de kinderen de kleding er gemakkelijker op kunnen plaatsen. Je kunt het gekleurde konijntje bijvoorbeeld ook lamineren. Hierdoor kunnen de kinderen de gekleurde kleertjes er gemakkelijker op doen.

Zullen we samen lezen?

Download